#mesterséges hús




A tudósok üzenik: jó lenne áttérnünk a laborhús és rovarok evésére, idővel úgyis elkerülhetetlen lesz
 

A tudósok üzenik: jó lenne áttérnünk a laborhús és rovarok evésére, idővel úgyis elkerülhetetlen lesz

Európa tudományos akadémiáinak friss állásfoglalása szerint sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén. Európának változtatni kell a táplálkozási szokásain, ha meg akar birkózni a klímaváltozással, illetve annak egészségügyi kihívásaival. A dokumentum egy globális elemzés első, Európáról szóló része, amely 130 tudományos akadémia részvételével készült.

hvg.hu hvg.hu

A laborhús forradalma
 

A laborhús forradalma

Bár ma még méregdrága, számos érv szól a környezetkímélő módon, lombikban „növesztett” mesterséges hús mellett. Kérdés, hogy az emberiség mekkora része lesz rá vevő.

HVG HVG

Mi sül ki a laborhúsból?
 

Mi sül ki a laborhúsból?

Nem közönséges marhából készül az a hamburger, amit jövő hétfőn Mark Post, a Maastrichti Egyetem professzora süt ki Londonban: a beharangozó szerint a válogatott közönség a világ első lombikhúsát ízlelheti meg a bemutatón.

HVG HVG

Öt éven belül hűtőpultba kerülhet a mesterséges hús
 

Öt éven belül hűtőpultba kerülhet a mesterséges hús

Holland kutatók sikerrel állítottak elő mesterséges sertéshúst. Reményeik szerint a prototípusként elkészített, vizenyős húsból akár még steaket is lehetne majd sütni, csak arra kell rájönniük, hogy miként lesz a szövettenyészetnek igazán természetes állaga - írja a Telegraph.

hvg.hu hvg.hu